Spakenburgse Botterverhuur

Motiverend bedrijfsuitje

Bent u op zoek naar een inspirerend en motiverend bedrijfsuitje. Of een originele manier waarbij medewerkers of leidinggevenden elkaar beter kunnen leren kennen? Of bent u op zoek naar een actieve dag met collega’s, relaties of het hele bedrijf? Dan bent u bij hier aan het goede adres.

Spakenburgse botter

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige Zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken. Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige Schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

Bedrijfsevenementen, zeilwedstrijden en feesten

  Behalve door de weeks is ook op zaterdag de locatie beschikbaar voor (bedrijfs)evenementen, incentives, relatiedagen en andere evenementen. Wij kunnen onze locatie met of zonder een warme of koude hap voor u beschikbaar stellen. Wij kunnen de locatie geheel naar uw wens aanpassen en daarbij uw gasten voorzien van een sfeervolle gelegenheid. Door de oude sfeer en de zorgvuldige accenten is De Korporaal bij uitstek geschikt voor die gelegenheden, waarbij warmte, gezelligheid en ontspanning de boventoon dienen te voeren.

  Samen met Restaurant ’t Schippershuys gaan er weer vele een gezellige en leerzame dag beleven in Spakenburg.

De vloot

  Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven. De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

  De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

't Schippershuys

  't Schippershuys, de naam geeft het al weg, heeft haar naam ontleend aan de stoere schippers van weleer. Diverse foto's van vissers en visventers prijken aan de muur. De keuken verzorgt een uitstekende prijs/kwaliteit-verhouding. De kaart biedt voor elk wat wils. De service is vriendelijk en gastvrij en schotelt u met liefde een van de specialiteiten van het huis voor.

  In hartje Spakenburg sfeervol eten en drinken, dat doe je bij 't Schippershuys. De combinatie van het verrassende en sfeervolle botter interieur, lekkere muziek en heerlijk en betaalbaar eten kom je in “Botter cultuur resort Spakenburg” nergens anders tegen. Naast ons uitgebreide menu, kunt u ook kiezen voor ons dagmenu. Geen trek? Lekker een drankje aan de bar drinken en in een van de historische boeken of documenten duiken van de geschiedenis van Spakenburg. Het kan allemaal.

  Onze klanten, een gemêleerd en bovenal gezellig publiek van jong tot oud, vermaakt zich hier prima. Daar doen wij ons best voor.

Soort locatie

 • Schepen en rederijen

Beschikbare faciliteiten

 • Beamer
 • Parkeren

Evenementen

 • Bedrijfsuitje
 • Feesten en partijen
 • Bedrijfsfeest
 • Vergadering / Seminar
 • Personeelsdag

Ligging

 • Aan het water

Betaalmogelijkheden

 • Contant
 • Pin
9.0 | 5 reviews

Reviews van gasten

Olaf ten Napel

11-09-2017 15:25

10

We hebben een heerlijke dag gehad in Spakenburg! Bezoek aan de visafslag, een heerlijk vissersmuseum, het actief varen op een echte botter en afsluitende bbq maakten deze dag tot een subiem teamuitje! Han harte aanbevolen!

Ger Been

23-05-2017 10:05

9

Locatie, is top! Varen was top! Eten was eenvoudig maar goed!

Anoniem

16-09-2014 09:12

9

Wij hebben met ons bedrijf een Botterrace gehouden in de haven van Kampen, inclusief catering etc. Dit is ons uitstekend bevallen: de organisatie was erg enthousiast, flexibel, ontspannen. Onze collega's hebben allemaal erg genoten en ik kreeg alleen maar enthousiaste reacties en vragen naar de naam van de organisatie t.b.v. toekomstige organisatie van familiefeesten etc.

H. Geerman

20-06-2011 09:47

8

Super gezellig! Leuke schippers en aan wal gezellige mensen die voor de lunch en BBq gezorgd hebben.

Jos van der Horst

18-06-2010 06:52

9

Voor het lustrumfeest van ons project boekten wij via Businessbookers.nl bij het Botter Genootschap Spakenburg. Voor de geweldige service van het gemotiveerde team van het Botter Genootschap, niets dan lof. Geweldig!

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

De ochtend staat in het teken van constructief vergaderen bij Restaurant de Mandemaaker in een comfortabel en prettig interieur dat zich laat omschrijven als luxueus – trendy. Na een Spakenburgs lunchbuffet is het tijd om in- of te ontspannen op het water op een geweldige authentieke Zuiderzee botter.

Zeilen, koken en vergaderen in Spakenburg. Teamspirit is erg belangrijk binnen een organisatie. Wilt u er voor zorgen dat alle neuzen weer een kant op komen te staan dan is dit arrangement ideaal. Samen brainstormen over nieuwe ideeën en vervolgens even uitwaaien op een van onze botters.

De ochtend staat in het teken van constructief vergaderen bij Restaurant de Mandemaaker in een comfortabel en prettig interieur dat zich laat omschrijven als luxueus – trendy. Na een Spakenburgs lunchbuffet is het tijd om in- of te ontspannen op het water op een geweldige authentieke Zuiderzee botter.